Gode boliger til alle

Miljøpartiet De Grønne ønsker sosial boligbygging, slik at alle skal kunne skaffe seg en leilighet. For å få det til må det tenkes nytt om hva som er en «rimelig» bolig, og hvordan rimelige boliger kommer til realisering. For å bedre utnytte eksisterende bygningsmasse i sentrum til boligformål vil vi senke kravene til uteareal per boenhet der det kan faglig anbefales.

Miljøpartiet De Grønne vil:
Gi unntak for krav til minste uteoppholdsareal per boenhet i den prioriterte byutviklingsaksen, der det kan dokumenteres at det ikke er mulig å møte gjeldende krav. Unntak kan kun vurderes dersom det dokumenteres tilstrekkelige og kompenserende tiltak.

Legge til rette for «Bolig for alle», altså at i de prioriterte byutviklingsområdene skal det legges til rette for boliger til et vidt spekter av boligsøkende samt utforskes nye boligkonsepter.

Senke kravet til minste uteoppholdsareal per boenhet, samt se på aksept av noe dårligere solforhold på uteområder i enkelte boenheter i sentrale deler av byutviklingsaksen

Etablere en tredje boligsektor, et tilbud med rimeligere boliger og alternative boformer over hele byen.

Øke kommuneplanens krav til utnyttelsesgrad i boligområder, kombinerte bolig – og næringsområder og sentrumsområder.

Utvikle attraktive boligkonsepter til den voksne delen av befolkningen, for å motivere til at brukte eneboliger kommer raskere tilbake i markedet til den yngre generasjon.

At Sandnes kommune bidrar med deler av midlene til solcelleanlegg til boligbygg som eies av sameier og borettslag.