Mitt nærmiljø

Vi vil arbeide for at sentrum og Vågen skal bli et sosialt og trivelig samlingssted og handelssentrum. Dette vil vi gjøre ved å tilrettelegge for grønne lunger og fremme støtteordninger for lokale markeder og grønne utsalgssteder. Her i Sandnes vil vi verne
friområder, matjord, dyrkbar jord og prioritere park og grøntområder. Vi mener at kultur og fritidstilbud også har stor betydning for livskvaliteten. Barn, unge og folk i alle aldersgrupper og livssituasjoner skal ha tilgang til et allsidig tilbud. Det skal være plass og økonomisk mulig for alle til å delta. Her i Sandnes vil vi støtte og bidra til et levende, fargerikt og attraktivt sentrum ved å benytte byens utearealer til kunstnerisk aktivitet og utendørs aktiviteter og gi ulike kunstuttrykk muligheten til å utfolde seg.

Miljøpartiet De Grønne vil:
Støtte og tilrettelegge for frivillig arbeid til uløste samfunnsoppgaver.

Prioritere park og grøntområder.

Etablere en prøveordning med “levende gater” der nabolag som ønsker det kan få stengt av sin gate i en periode, og der kommunen bistår med møbler og beplantning slik nabolaget selv ønsker det – etter modell fra prosjektet Living Streets i Gent.